Konec za hypersoft? Pirelli mora poenostaviti imena pnevmatik

0

Pirelli bi lahko v prihodnji sezoni po navodilih tako Fie , kot tudi Fom-a bistveno poenostavil imena in barvne sheme svojih pnevmatik.

Kljub razlikam med posameznimi različicami, bi dirkači na vsaki dirki uporabljali zgolj tri različna poimenovanja pnevmatik in sicer soft, medium in hard. Pirelli bi sicer tudi v prihodnje za vsak dirkaški vikend nominiral določene zmesi, a bi sedanja imena nadomestili s črkami.

Predstavnik Pirellija Mario Isola je zatrdil, da bo predlagana sprememba zelo verjetno uveljavljena že v prihodnji sezoni.

[su_quote]S strani Fie in Fom-a smo prejeli zahtevo, da naj se pnevmatike v prihodnji sezoni imenujejo zgolj soft, medium in hard, torej tri imena in tri barve na vsaki dirki. Razumljivo pa bodo trdote ostale različne, saj je nemogoče na vseh stezah uporabljati enake zmesi. V drugi fazi jim bomo tako dodali npr. črke A, B, C, D, E, in F, pred vsako dirko pa bomo nato sporočili za kakšno pnevmatiko gre, npr. Hard B ali Medium E itd.[/su_quote]

Isola še razkriva, da je vzrok za spremembo predvsem poenostavitev športa za navijače.

[su_quote]Verjetno bi tako navijači lažje razumeli dogajanje okrog pnevmatik, hkrati pa bi ohranili možnost, da se poglobijo v podrobnosti posamezne zmesi. Vsa zadeva je še v fazi dogovarjanja, a je Pirelli že izrazil pripravljenost na uveljavitev takšne spremembe.[/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje