“Helmut Marko uničuje kariere mladih dirkačev”

1

Razvojni dirkač pri ekipi Renault Artem Markelov zatrjuje, da sam v tem trenutku ne bi sprejel morebitnih ponudb ekip Toro Rosso in Red Bull saj meni, da prisotnost Helmuta Marka negativno vpliva na razvoj mladih dirkačev.

Markelov, ki trenutno dirka v prvenstvu F2 je medijem izdal, da bi zavrnil sedež Brendona Hartleya pri Toro Rossu, v kolikor bi mu bil le ta ponujen.

[su_quote]Tudi, če bi mi pri Renaultu dali proste roke, bi sam zavrnil sedež tako pri Toro Rossu, kot pri Red Bullu. Vsi poznamo principe po katerih deluje Dr Helmut Marko s katerimi pogosto uniči kariero mladega dirkača. Tega ne potrebujem. Hkrati se pojavljajo še govorice, da bi lahko Red Bull kmalu zapustil Christian Horner, oz. celo, da bo Red Bull odšel iz Formule 1. Nisem prepričan, da je trenutno Red Bull najboljše okolje, ki bi ga lahko dirkač izbral.[/su_quote]

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
matej

Jaz pa menim, da se Markelov boji izziva.
Mogoče RB dela res malo brutalno z malo manj uspešnimi dirkači v F1 (beri tistimi, ki ne zablestijo v sezoni ali dveh), ampak če samo pogledamo na trenutni F1 grid je 1/3 dirkačev, ki jih je v F1 pripeljala RBjeva šola. In verjetno je ta številka še višja, če pogledamo zadnjih par sezon. In tisti res najboljši so preživeli.