Fia pojasnila odločitev o prepovedi Ferrarijevih ogledal

0

Ferrari je na VN Španije v Barceloni predstavil radikalen koncept svojih vzvratnih ogledal, ki so dobila svoje mesto na sistemu Halo, Fia pa je Ferrariju že ukazala naj za dirko v Monaku spremeni obliko nosilca svojih ogledal.

Nosilec ogledala ima namreč obliko črke y in posnema aerodinamični profil, hkrati pa je lociran točno nad ogledalom, kar naj ne bi bilo dovoljeno. To so opazile tudi konkurenčne ekipe, ki so nemudoma zahtevale obrazložitev Fie, ki je pred kvalifikacijami v Barceloni Ferrariju že sporočila naj do naslednje dirke v Monte Carlu spremeni zasnovo svojih ogledal.

Po dirki v Barceloni je odločitev pojasnil še direktor dirk Charlie Whiting, ki je razkril, da Fia ni zadovoljna s Ferrarijevo interpretacijo pravil.

[su_quote]Obstaja liberalna interpretacija besede “montirati” in nismo zadovoljni s tako odprto interpretacijo, kot so si jo privoščili pri Ferrariju. Pomembno je ali mi menimo, da je element pritrjen primerno in v konkretnem primeru menimo, da ni. Njihova obrazložitev je, da sporni nosilec skrbi za rigidnost ogledal, osebno pa dvomim, da bi bil tam, če ne bi imel kakšne aerodinamične funkcije. V današnjem času, ko odločajo malenkosti, niti ni potrebno, da prinaša veliko prednost. Na Ferrari smo že naslovili tehnično direktivo in pričakujemo, da na naslednji dirki ne bodo uporabili takšnega dizajna ogledal. V nasprotnem primeru bomo zadevo predali komisarjem. [/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje