Ferrari se po težavah v Barceloni vrača na staro vzmetenje

0

Sebastian Vettel in Kimi Raikkonen bosta proste treninge pred VN Monaka pričela s starim vzmetenjem, saj pri Ferrariju sumijo, da je bilo novo vzmetenje, ki so ga predstavili v Barceloni vzrok težavam s temperaturami pnevmatik, s katerimi sta se na prejšnji dirki spopadala oba Ferrarijeva dirkača.

Ferrari je na dirko v Barcelono pripeljal obsežen posodobitveni paket, katerega pomemben del je bilo tudi povsem novo vzmetenje, ki pa očitno ni izpolnilo pričakovanj. Pri moštvu iz Maranella naj bi namreč na testiranjih, ki so sledila po dirki ugotovili, da naj bi bi bilo prav novo vzmetenje vzrok za prekomerno obrabo pnevmatik, s katero se je v drugem delu dirke soočal Sebastian Vettel.

Nemec je pred VN Monaka povedal:

[su_quote]Iskreno lahko priznamo, da Barcelona ni bila najboljša dirka za Ferrari. Za nas je bilo zelo pozitivno, da smo lahko na testiranjih preizkusili določene rešitve. Dobili smo veliko idej o  možnih vzrokih za slabši ritem na dirki, a potrebno je vedeti, da je steza tukaj v Monaku povsem drugačna, razmerja moči pa se posledično lahko hitro spremenijo.[/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje