Bo Briatore Alonsa vrnil v Ferrari?

4

Po poročanju španskega Diario Gol naj bi se v paddocku VN Španije odvil sestanek med Fernandom Alonsom in vodstvom Ferrarija, na katerem naj bi razpravljali o možnosti Špančevega povratka v Maranello v sezoni 2019.

Fernando Alonso je Ferrari leta 2015 zamenjal za Mclaren s katerim pa mu v zadnjih letih, predvsem zaradi nekonkurenčnih Hondinih agregatov, ni uspelo izpolniti visoko zastavljenih ciljev.

Po navedbah španskih medijev naj bi Špančev menedžer Flavio Briatore za svojega dirkača intenzivno iskal dirkaški sedež. Briatore naj bi o možnostih za prihodnjo sezono že poizvedoval pri Haasu in Renaultu, vendar pa naj bi bila njegova prioriteta, da dvakratnega svetovna prvaka vrne v rdeči bolid.

Glede na dejstvo, da ima Sebastian Vettel pogodbo s Ferrarijem sklenjeno vse do konca sezona 2020, naj bi si torej Briatore prizadeval, da njegov varovanec v prihodnji sezoni zamenja Kimija Raikkonena. V kolikor bi do tega res prišlo, bi se po letu 2010 še drugič zgodilo, da bi Alonso pri Ferrariju zamenjal finskega dirkača.

guest

4 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Ali_En

Prosim ne, samo ne on

MitjaS

To za Ferrari sploh ne bi bilo slabo. Fernando in Seb bi bila zihr najmočnejša voznika

MM967

Je imel svojo priloznost

Silvo

Po moje si je s svojimi izjavami v preteklosti že zaprl vrata za povratek in ga niti nočejo več