Vettel je želel prelisičiti Mercedes z lažnim sporočilom

0

Zmagovalec VN Bahraina Sebastian Vettel je po dirki priznal, da je želel z “majhno lažjo” po radijski zvezi preslepiti komandni pult Mercedesa.

Vettel je moral po spremembi strategije iz dveh, na en sam postanek v boksih, s kompletom soft pnevmatik odpeljati, kar 40 krogov. Kljub temu, da so bile njegove pnevmatike že močno obrabljene, je Nemec svojemu inženirju 10 krogov pred koncem dejal, da je z njimi vse v redu. Vettel je na ta način želel odvrniti Mercedes in Valtterija Bottasa od poizkusa napada na zmago.

[su_quote]Približno 10 krogov pred koncem sem po radijski zvezi sporočil, da imam vse pod nadzorom, kar pa je bila laž. Upal sem, da bodo Valtteriju ukazali naj popusti in varčuje z motorjem, a tega niso storili. Prepričan sem bil, da bi, v kolikor bi izdal da imam velike težave s pnevmatikami, Bottasu omogočili polno moč do konca dirke in ga takoj poslali v napad. [/su_quote]

Vettel poudarja, da je to bila edina možnost za Ferrarijevo zmago, saj bi, v kolikor bi odšel v bokse po nove pnevmatike, zelo težko prehitel oba Mercedesova bolida.

[su_quote]Glede na zelo dober ritem, ki so ga imeli na medium različici smo vedeli, da bi jih, tudi s svežim kompletom, težko prehiteli na stezi. Verjetno bi jih lovili, a prehitevanje je druga zgodba. Najprej bi morali mimo Lewisa, nato pa še uloviti in prehiteti Valtterija. Nekoliko smo tvegali, a na koncu se je vse izšlo, kot smo si zamislili.  [/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje