Ricciardo v pogovorih s Ferrarijem; Horner: “Odločitev moraš sprejeti do poletja”

2

Medtem, ko naj bi bil Daniel Ricciardo že v pogovorih s Ferrarijem za prestop v Maranello, Christian Horner Avstralca opozarja, da mora svojo odločitev sprejeti do konca poletja.

Čeprav je Ricciardo nedavno zavrnil namigovanja o pogovorih s Ferrarijem ali Mercedesom, je novinar časopisa Motorsport Mark Hughes prepričan v nasprotno.

[su_quote]V Formuli 1 so v uporabi številne možnosti za pogodbene zaveze. Predpogodba med Ferrarijem in Ricciardom naj bi določala, da po določenem datumu tako moštvo, kot dirkač ne smeta iskati drugih možnosti in ta datum naj bi bil 30. junij. Torej, v kolikor se dirkač do tega datuma ne dogovori s kakšno drugo ekipo postane dirkač Ferrarija. Pri Red Bullu so prepričani, da je Ricciardo že podpisal določeno zavezo, a ne z njihovo ekipo, kot tudi ne z Mercedesom. Ostane zgolj še Ferrari. [/su_quote]

Christian Horner poudarja, da si pri Red Bullu želijo obdržati avstralskega dirkača, hkrati pa dodaja, da Ricciarda ne bodo čakali v nedogled.

[su_quote]Odločitev mora biti sprejeta najpozneje do poletnega premora, saj nočemo večno čakati. V kolikor se odloči za odhod imamo dobre alternative. Najbolj samoumevna je zagotovo Carlos Sainz, imamo pa še nekaj mlajših dirkačev, ki čakajo na svojo priložnost.[/su_quote]

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Marros

Če bi bil na njegovem mestu ne bi šel ne k Ferrariju, ne k Mercedesu, niti v Red Bullu več ne bi ostal. Rešitev? Renault ob Hulkenbergu. Prej ali slej bo kombinacija začela delovati. Ricciardo ima na računu nekaj zmag, ve se da je zelo dober in sezona ali dve brez zmag ga ne bi psihično načela. Če pa človek malce pogleda zgodovino…Renault se je prej ali slej vedno pojavil med zmagovalci.

Hamertime

Sainz gre k red Bull alonso pa k Renaultu