Renault: Zaostanek za top ekipami je prevelik

0

Pri moštvu Renault z začetkom sezone niso najbolj zadovoljni, saj so pričakovali, da bodo z novim bolidom R.S. 18 storili večji korak naprej še nekoliko zmanjšali zaostanek za najboljšimi tremi ekipami.

Po treh dirkah nove sezone Renault zaseda 5. mesto v konstruktorskem seštevku, za četrto uvrščenim Mclarnom pa zaostaja za za 3 točke. Vodja inženirjev pri francoski ekipi Bob Bell pa razkriva, da so pred sezono pričakovali nekoliko večji napredek.

[su_quote]Priznam, da smo razočarani, saj smo pričakovali več. Upali smo, da bomo še nekoliko zmanjšali zaostanek za top tremi ekipami, kar pa nam ni uspelo. Preprosto so bili pametnejši, mi pa svoje naloge pri razvoju bolida nismo opravili. [/su_quote]

Kvalifikacijska forma ekipe Renault (2018, 2017)

  Zaostanek za pole positionom 2018 Zaostanek za pole positionom 2017
Australia 2.918 3.532 -0.614
Bahrain 1.833 1.209 +0.624
China 1.577 2.075 -0.498

R.S. 18 naj bi bil nekoliko težji, kot so pričakovali v Enstonu, Bell pa je kljub temu pred nadaljevanjem sezone optimističen in zagotavlja, da je prostora za napredek še veliko.

[su_quote]Menim, da imamo dobre možnosti, da kmalu zmanjšamo zaostanek za najboljšimi. Mercedes, Ferrari in Red Bull se počasi približujejo limitu, mi pa imamo še precej manevrskega prostora za napredek. Pred sezono smo že vedeli, da bo med nami in Mclarnom precej tesno in pričakujemo, da bo tako vse do konca sezone. [/su_quote]

Renault pripravlja nov pogonski sklop z dodatnimi 30. konjskimi močmi

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje