Raikkonen pol sekunde pred konkurenco, Mercedes v težavah

0

Kimi Raikkonen (Ferrari) je bil najhitrejši na tretjem prostem treningu pred VN Bahraina. Fincu sta se še najbolj približala oba dirkača Red Bulla, ki pa sta zaostala že več kot pol sekunde. Oba Mercedesa sta zaostala skoraj sekundo, Sebastian Vettel pa je zaradi tehničnih težav svojega Ferrarija večji del treninga preživel v garaži.

Dirkače je v toplem Bahrainu čakala zadnja ura priprav v kateri so moštva iskala še zadnje nastavitve pred večernimi kvalifikacijami. Temperature asfalta bodo po sončnem zahodu bistveno nižje, moštva pa je posledično čakala težka naloga, predvsem pri razumevanju delovanja Pirellijevih pnevmatik.

&nbsp

 

Na akcijo na stezi smo tako morali čakati kar nekaj časa, saj so moštva čakala, da temperature padejo. Po 20. minutah preživetih v garaži so dirkači počasi vendarle eden za drugim zapeljali na stezo. Valtteri Bottas je prevzel vodstvo pred Lewisom Hamiltonom, nekaj težav pa sta imela oba Ferrarija. Kimi Raikkonen je blokiral kolesa ob vstopu v 10. ovinek, Sebastianu Vettlu pa se je odlepil bočni deflektor njegovega Ferrarija in Nemec se je moral takoj vrniti v garažo.

Med zadnjimi so na prvo serijo hitrih krogov zapeljali Verstappen, Ricciardo in Vettel. Medtem, ko je Nizozemec za Bottasom zaostal slabi dve desetinki, je Sebastian Vettel Ferrari znova vrnil na vrh. Takoj je odgovoril tudi Raikkonen, ki je s tremi najhitrejšimi sektorji še za 8 desetink izboljšal čas svojega moštvenega kolega.

Mercedes tudi na tretjem prostem treningu ni našel prave forme

 

Čakali smo na odgovor Mercedesa, ki pa ga ni bilo. Hamilton je za Raikkonenom zaostal več, kot osem desetink, Bottas pa še za desetinko več. Raikkonenu sta se še najbolj približala oba Red Bulla, ki pa sta za Fincem zaostala več, kot pol sekunde.

Kvalifikacije bodo ob 17:00

REZULTATI

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje