Raikkonen: Moja naloga je da speljem ob zeleni

0

Kimi Raikkonen pred dirko za VN Kitajske opozarja, da morajo pri Ferrariju temeljito premisliti o proceduri pri postanku v boksih, da bi se v prihodnje izognili incidentu, ki se je zgodil na dirki v Bahrainu, ko si je mehanik Francesco Cigarini zlomil nogo.

Raikkonen je v Bahrainu dobil zeleno luč kljub temu, da mehanikom sploh še ni uspelo sneti zadnje leve pnevmatike. Kimi, je ob speljevanju zadel mehanika, ki je z novo pnevmatiko čakal ob Ferrariju SF71H, Finec pa pred dirko na Kitajskem poudarja, da si Scuderia tovrstnih napak ne sme več privoščiti.

[su_quote]Vprašati se moramo o veliko stvareh. Razumljivo je, da želimo vedno pridobiti nekaj časa, kar pa se je zgodilo prejšnji teden je daleč od dobrega, saj je bil član naše ekipe ob tem poškodovan. Moja edina naloga je, da speljem, ko se prižge zelena luč. Tudi, če se prižge zgolj za sekundo to pomeni, da sem že speljal in se ne da storiti več ničesar. Ne moremo npr. ponovno prižgati rdeče luči. Verjetno bi lahko marsikaj naredili drugače, a zgodilo se je in plačali smo visoko ceno. [/su_quote]

Video: Raikkonen pri postanku v boksih zbil mehanika

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje