Pat Symonds: Ferrari se je že odločil, da bo Vettel prvi dirkač

0

Vodja tehničnih inženirjev v Formuli 1 Pat Symonds je prepričan, da so se pri Ferrariju že na začetku sezone odločili, da podprejo Sebastiana Vettla v boju za naslov svetovnega prvaka, medtem ko naj bi Kimija Raikkonena uporabili zgolj, kot pomoč svojemu prvemu dirkaču.

Na VN Kitajske je Ferrari dolgo čakal z Raikkonenovim postankom, da bi Finec lahko pomagal svojemu moštvenemu kolegu pri napadu na Valtterija Bottasa. Symonds, nekdanji tehnični direktor ekip Benetton, Renault in Williams je prepričan, da takšna strategija Ferrariju ne bo koristila v boju za naslov konstruktorskega prvaka.

[su_quote]Ferrari se mora odločiti kakšen bo njihov pristop k dirkanju v letošnji sezoni. To, da so Raikkonena v Shanghaiu tako dolgo držali na stezi, da bi lahko upočasnil ostale ni bilo najbolj posrečeno. Če smo iskreni na koncu to sploh ni delovalo, saj so bile Kimijeve pnevmatike že tako obrabljene, da ga je Bottas z lahkoto prehitel. Menim, da to ni dober način za osvojitev konstruktorskega prvenstva, a izgleda, da so se pri Ferrariju odločili, da bodo vse karte stavili na boj za naslov med vozniki.[/su_quote]

Analiza: Kako je Ferrari žrtvoval Kimijevo dirko

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje