Niki Lauda razume Ecclestonov bes

0

Niki Lauda razume izpade besa, ki jih Bernie Ecclestone vse bolj pogosto usmeri na na načrt novih lastnikov Formule 1 Liberty Media s katerim želijo spremeniti Formulo 1.

Lauda je za novinarje televizijske hiše ORF dejal:

“Zagotovo ni zadovoljen z razvojem Formule ena, kar je po mojem mnenju povsem upravičeno. Namesto, da bi jim zagotovili spodobne bolide, mučimo ljudi z vprašanji, kot so omejitve proračunov ekip.”

Lauda pa je hkrati zanikal govorice, da Ecclestone, podprt s konstruktorji, ki so izrazili željo po zapustitvi Formule ena, ustanavlja svoje prvenstvo.

“Ni nobenega načrta o izstopu”, pravi trikratni svetovni prvak, “Odločitev je vsekakor še predaleč stran. Potrebno je poiskati skupni jezik z Liberty Media, tako da se bo lahko vse skupaj nadaljevalo pod pogoji, ki bodo sprejemljivi za vse.”

Avstrijec sicer ostaja v tesnih osebnih stikih z Ecclestonom: ” Pogosto se vidiva na Ibizi, srečala sva se tudi za velikonočne praznike in zelo sem ga bil vesel v Bahrainu.”

Naj spomnimo, Ecclestone je javno kritiziral Liberty Medio  in vse odločitve, ki so jih ti sprejeli po njegovem umiku, pa naj si bo to okrog tehničnih vprašanj ali pa deklet na štartni vrsti.

87 letni Ecclestone se je še posebej pritoževal, ker so mu na dirki v Bahrainu namenili pisarno v VIP stolpu izven paddocka in ne v kontrolnem stolpu dirke. Kot je sam povedal za Auto Motor und Sport :” Nekdo mi zares želi otežiti življenje.”

Simon Jazbec

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje