Monako se dekletom na startni vrsti ne misli odpovedati

0

Kljub dejstvu, da se je vodstvo Formule 1 pred letošnjo sezono odločilo, da s startne vrste dokončno umakne t.i. “grid girls”, so organizatorji prestižne dirke v Monte Carlu sporočili, da odločitve ne bodo spoštovali.

Pri Liberty Media so se pred sezono odločili, da prisotnost lepih deklet na startni vrsti ni v skladu z modernimi družbenimi normami, kar je pomenilo, da so jih zamenjali otroci, t.i. “grid kids”. Predsednik Monaškega Avtomobilskega Kluba Michel Boeri pa zagotavlja, da bodo dekleta ostala sestavni del dirke v kneževini.

Lastnikom Formule 1 smo že predstavili naše argumente proti takšni odločitvi. Dekleta bodo tudi letos prisotna, a ne bodo nosila tabel s številkami dirkačev. Kljub temu pa gre za lepa dekleta in kamere jih bodo snemale.

Boeri je hkrati izrazil nestrinjanje z uvedbo varnostnega sistema halo, saj meni, da je v nasprotju z bistvom Formule 1.

Sam na tisto mesto ne bi dodajal ničesar. V tako zahtevnem športu, kot je Formule 1 je nemogoče zagotoviti popolno varnost, s takšnimi ukrepi pa tvegamo izgubo bistva Formule 1.

“Grid girls” besne: Zaradi feministk smo ob službo, ki jo imamo rade

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje