Hill: Današnja dominacija Ferrarija je začetek nove ere

0

Svetovni prvak Formule 1 iz sezone 1996 Damon Hill meni, da se je z dominantno predstavo Ferrarija v današnjih kvalifikacijah v Formuli 1 pričelo novo obdobje.

Sebastian Vettel je z rekordom dirkališča v Shanghaiu prišel do 52. pole positiona v svoji karieri. Mercedes, ki na kvalifikacijah VN Kitajske ni bil poražen vse od sezone 2012, pa je tokrat za Ferrarijem zaostal več, kot pol sekunde. 

Prvič po letu 2006 se je zgodilo, da sta oba Ferrarija zasedla prvo startno vrsto na dveh zaporednih dirkah. Damon Hill je prepričan, da današnji dogodki kažejo na začetek novega obdobja v Formuli 1. 

“To je nekakšna točka preloma. Po tako dolgi dominaciji Mercedesa imamo sedaj Ferrari na prvih dveh mestih. Prvič v hibridni eri se zdi, da se situacija obrača. Ferrari je dobil dve dirki zapored in je v zelo dobrem položaju, da dobi še tretjo. V kolikor se bo takšen trend nadaljeval bo moral Lewis Hamilton še zelo premisliti ali naj podpiše novo pogodbo z Mercedesom. Dirkači se zelo dobro zavedajo, da morajo biti v ekipi, ki ima najboljše možnosti, da dominira v prihodnosti. “

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje