Formula 1 2018: Izven soja luči

0

Pred VN Bahraina…

Vsa pozornost bo seveda usmerjena v boj za zmago med Ferrarijem in Mercedesom, hkrati pa se nekoliko v ozadju odvija še veliko zanimivih stvari. Zanimivo bo npr. opazovati ekipo Haas, saj bomo dobili nove odgovore o njihovi hitrosti oziroma ali je bil Melbourne zgolj nesrečen slučaj. Enako velja tudi za Mclaren in zanimivo bo primerjati obe moštvi, ki se zdita ob začetku sezone precej izenačeni.

Čakamo tudi na odgovore obeh Red Bullovih ekip. Scuderia Toro Rosso, se je že na prvi dirki soočila s težavami na Hondinih pogonskih sklopih in morda se bomo dokaj hitro, tudi v praksi, naučili nova pravila o kazenskih mestih. Tu je še Red Bull, ki kljub velikemu potencialu še ni tista ekipa, ki bi bila pripravljena izkoristiti vsako nasprotnikovo napako, torej kot smo je bili vajeni v prejšnjih sezonah, a morda je šlo v Avstraliji zgolj za nesrečno naključje. Tudi Williams in Force India sta zaradi slabih predstav v Avstraliji pod drobnogledom in predvsem kritično stanje Force Indie je na kratki rok najbolj zaskrbljujoče. Če se bo ponovila predstava iz Avstralije jih čaka izredno zahtevno nadaljevanje in glede na to, da gre za četrto in peto ekipo lanske sezone so pričakovanja seveda mnogo višja.

Po poraznih kvalifikacijah in medli dirki v Avstraliji bomo pozorno spremljali tudi reakcijo Valtterija Bottasa, zanimivo pa bo videti ali bo Kimi Räikkönen obdržal formo, ki jo je prikazal v Melbournu. Čakamo tudi na odgovor Charlesa Leclerca, ki bo moral kmalu pokazati tisti lesk o katerem vsi govorijo.

Napetosti med Hamiltonom in Vettlom so bolj stvar igric in spremljevalnih dogodkov zato menim, da to na samo dirko ne bo imelo velikega vpliva. Gre namreč za velika profesionalca, ki imata ob spuščenem vizirju v mislih le zmago. Vprašanje je kako bosta na medlo dirko reagirala Verstappen in Ricciardo in ali ju bo skušal Alonso že na drugi dirki pospraviti v koš. Potem so tu še Magnussen, Grosjean, Hulkenberg in Sainz, ki bodo zagotovo prežali na vsako priložnost. Čakajo nas torej zanimivi boji za uvrstitev v točke svetovnega prvenstva, in ker gre za nočno dirko bomo z zanimanjem opazovali kako se bodo na padec temperatur odzvale Pirellijeve pnevmatike.

Poleg vprašanja, kdo bo zmagal, imamo torej še veliko odprtih vprašanj. Dirka bo vsekakor zanimiva, dirkališče v Bahrainu pa je v zadnjih letih vselej poskrbelo za obilo akcije.

Simon Jazbec

@simonjazbec

VN Bahraina; Sakhir – Vse kar morate vedeti

Formula 1 2018: Statistika pred VN Bahraina

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje