Fia raziskuje legalnost Ferrarija SF71H

0

Po pritožbah konkurenčnih moštev naj bi se nov Ferrari SF71H že znašel pod drobnogledom komisarjev Fie, ki naj bi proučevali ali je nov Ferrarijev bolid v popolnosti skladen z letošnjim pravilnikom.

Španska Marca poroča, da naj bi imel Ferrari SF71H na zadnji dirki na Kitajskem ob vožnji skozi zavoje nekoliko nenavaden zvok. To naj bi pri konkurenci vzbudilo sume, da pri Ferrariju uporabljajo nedovoljene nastavitve pogonskega sklopa s katerim naj bi zračni tok iz izpuha usmerjali na zadnje krilce.

Zadeva se je sedaj znašla pod drobnogledom tehnične komisije Fie, ki jo vodi nekdanji Ferrarijev uslužbenec Nicolas Tombazis. Nekdanji inženir Scuderie je že dejal, da Fia tovrstnih manipulacij na zadku bolida ne bo dopuščala.

“Ne bomo tolerirali nikakršnih nastavitev, ki so načrtno zasnovane, da v ovinkih usmerjajo zračni tok na zadnji stabilizator. Vso zadevo bomo skrbno proučili.”

To pa ni edina sporna zadeva, ki zadeva nov Ferrarijev bolid. Fotografije iz zadnje dirke v Shanghaiu so pokazale, da je imel Sebastian Vettel na zadku svojega volana nameščeno skrivnostno dodatno stikalo, ki ga na volanu Kimija Raikkonena ni bilo.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje