Fia: Ferrari SF71H je 100% legalen

0

Potem, ko se v prejšnjem tednu pojavile navedbe, da je Ferrarijev bolid SF71H v nasprotju s pravili je FIA tovrstne očitke zavrnila in potrdila, da je nov Ferrari v popolnosti legalen in v skladu s pravili.

Po dirki na Kitajskem so se v karavani Formule 1 pojavila namigovanja, da naj bi Ferrari s posebnimi nastavitvami pogonskega sklopa usmerjal zračni tok iz izpuha proti zadnjemu krilu, kar naj bi bilo v nasprotju s pravili.

Hkrati je postalo sporno še dodatno tretje stikalo na volanu Sebastiana Vettla, ki so ga razkrile fotografije posnete na VN Kitajske. Medtem, ko naj bi bilo omenjeno stikalo zgolj dodaten način za aktivacijo sklopke, je tehnični delegat Fie Jo Bauer zavrnil tudi vse ostale obtožbe o neskladju Ferrarija SF71H s pravili.

[su_quote]Ferrari je v popolnosti skladen z letošnjim pravilnikom in lahko potrdim, da nismo odkrili nikakršnih nepravilnosti. [/su_quote]

Sebastian Vettel je sicer na včerajšnjih kvalifikacijah prišel do tretjega zaporednega pole positiona, ki je že 53. v njegovi karieri.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje