Ecclestone: Če Marchionne izjavi, da bo koga “na gobec” bo to storil

0

Zgodba v pogajanjih o prihodnosti Formule 1 je iz dneva v dan vse bolj zapletena, v karavani pa se vse bolj na glas govori o tihem zavezništvu med Mercedesom in Ferrarijem s katerim si obe največji ekipi želita v zameno za sodelovanje v Formuli 1 izpogajati, kar najboljše pogoje.

Nekdanji šef Formule 1 Bernie Ecclestone je Liberty Medio vnovič opozoril, da je potrebno grožnjo o izstopu Ferrarija vzeti zelo resno in hkrati pripraviti ustrezno ponudbo, ki bo zadovoljila vse strani.

[su_quote]Ko se pogovarjaš z ljudmi, kot sta Sergio (Marchionne) in Toto (Wolff) se moraš zavedati, da ne gre za neumne ljudi. Moštva bodo postavljena pred odločitev ali naj ustanovijo svoje prvenstvo, oziroma, ali je sploh potrebno, da prvenstvo nadzira Fia. Težava je, da je Marchionne že stopil naprej in dejal, da bo nekoga udaril “na gobec”. V vodstvu Formule 1 se morajo zavedati, da bo to tudi storil, saj Sergio ni tip človeka, ki bi najprej zagrozil, potem pa zbežal stran. [/su_quote]

Šef Red Bulla Christian Horner pa je prepričan, da sta Mercedes in Ferrari že pred časom sklenila zavezništvo s katerim želita izsiliti uveljavitev svojih interesov. Horner je za Motorsport.com dejal:

[su_quote]Ni skrivnost, da obstaja med Mercedesom in Ferrarijem zelo tesno zavezništvo, s katerim oba proizvajalca krepita svoj položaj pri pogajanjih o naslednji pogodbi Concorde, ki bo določila tako spremembo pravilnika, kot porazdelitev sredstev. Takšno zavezništvo je že samo po sebi za tako velika rivala malce nenavadno, hkrati pa imata oba izjemno velik vpliv na svoja satelitska moštva. To je velik problem s katerim se bo morala v prihodnosti spopasti Formula 1. [/su_quote]

Ecclestone: Pri Liberty Media delajo vse narobe

Ecclestone: Ferrari lahko preživi brez Formule 1 in ne obratno

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje