Wolff: Ne izzivajte Sergia Marchionnea

0

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je posvaril vodstvo Formule 1 naj ne izzivajo predsednika Ferrarija Sergia Marchionnea, saj obstaja resna nevarnost, da Ferrari zapusti Formulo 1.

Marchionne je že večkrat poudaril, da bo Scuderia zapustila Formulo 1 v kolikor nova pravila ne bodo v skladu z interesi Ferrarija. Čeprav mnogi menijo, da Marchionne grožnje o odhodu uporablja zgolj, kot spretno pogajalsko taktiko, Toto Wolff meni, da tokrat v Maranellu mislijo resno.

[su_quote]Vodstvu Formule 1 svetujem naj ne izzivajo Sergia Marchionnea, saj z odhodom misli skrajno resno. Menim, da Formula 1 bolj potrebuje Ferrari, kot pa Ferrari Formulo 1. Marchionne je človek z vizijo in razume kakšni so interesi Ferrarija v Formuli 1. V kolikor ne bo več videl vrednosti za svojo znamko, bo Ferrari odšel iz Formule 1. [/su_quote]

Wolffov poziv je bil neposreden odgovor predsedniku Fie Jeanu Todtu, ki je poudaril, da bi morali resno razmisliti o smiselnosti ohranitve Ferrarijeve možnosti veta na spremembe pravil. Todt je svoj predlog pojasnil z besedami:

[su_quote]Pravica do veta izvira še iz časa Enza Ferrarija, ki je bil svoj čas, kot proizvajalec šasij in motorjev dobesedno izoliran v Maranellu in je tekmoval proti ekipam, ki jih je oskrboval Ford. Posledično ga je bilo potrebno zaščititi in to je zgodba o Ferrarijevem vetu, toda časi so se spremenili in potrebno je razmišljati o spremembah.[/su_quote]

Marchionne še nad Brawna: Obnaša se kot Mojzes, ki bere 10 zapovedi

Marchionne: Ne podcenjujte me…

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje