Vettel zavrača domneve o zaostanku Ferrarija

1

Potem, ko so se v številnih medijih pojavile informacije, da nov Ferrarijev bolid SF71H pred začetkom sezone zaostaja tako za Mercedesom, kot tudi Red Bullom, je Sebastian Vettel nekoliko pomiril navijače in dejal, da ritem, ki sta ga v Barceloni prikazala oba glavna konkurenta ni najbolj reprezentativen.

Vettel je za Ferrarijevo spletno stran povedal, da ga hitrost, ki so jo prikazali pri Mercedesu in Red Bullu ne skrbi in poudaril, da pri Ferrariju z optimizmom pričakujejo novo sezono:

[su_quote]Pri Mercedesu in Red Bullu so v simulaciji dirke uporabili zgolj eno različico pnevmatik, kar na dirki ni dovoljeno. To ima velik vpliv na samo strategijo in na končni rezultat zato me njihov ritem ne skrbi. [/su_quote]

Nemec je s Ferrarijevo formo pred začetkom sezone zadovoljen, hkrati pa je pohvalil tudi novo generacijo Pirellijevih pnevmatik.

[su_quote]Običajno je, da po nekaj testnih dneh vsaka ekipa poizkuša prepričati proizvajalca, da pri razvoju pnevmatik sledi njihovim željam. Pri Ferrariju z novimi pnevmatikami nismo imeli težav in menimo, da so pri Pirelliju opravili dobro delo.[/su_quote]

Vettel kljub optimizmu pred prvo dirko v Melbournu ne želi ničesar napovedovati:

Menim, da imamo s SF71H zelo dobro osnovo s katero bomo začeli novo sezono. Sedaj moramo stopnjevati razvoj, da bomo lahko bolid skozi sezono naredili še hitrejši in izkoristili njegov celoten potencial. Verjamem v našo ekipo, saj vem kakšne sposobnosti ipremorejo ljudje v Maranellu. Z bolidom smo brez večjih težav prevozili ogromno kilometrov, sam pa sem se pri dirkanju zelo zabaval. Komaj čakam, da se sezona začne, saj verjamem v naš bolid.

Formula 1 2018: Je Mercedes sekundo spredaj?

Turrini: Ferrari je od novega bolida pričakoval več

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Hamertime

Jaz navijam za Hamiltona in ne verjamem da je gp marcedes 1 sekundo boljši vsi trije bodo zelo skupaj Ferrari Red Bull