Vettel: Občutki v bolidu še niso pravi

0

Sebastian Vettel je kljub zmagi na uvodni dirki v Avstraliji priznal, da se za volanom novega Ferrarija SF71H še ne počuti, kot doma.

Nemec je sicer novo sezono začel z zmago, hkrati pa je bilo očitno, da je bil Kimi Raikkonen celoten uvodni konec tedna v Melbournu nekoliko hitrejši od moštvenega kolega. Vettel je razkril, da z občutki pri vožnji bolida še ni tako zadovoljen, kot je bil v tem času lani.

[su_quote]V tem trenutku smo v nekoliko slabši formi, kot smo bili denimo lani ob začetku sezone. Sam se v bolidu še počutim povsem tako, kot bi se moral in v kolikor občutki pri vožnji niso optimalni, postane vse skupaj nekoliko bolj zahtevno. [/su_quote]

Vettel poudarja, da novi Ferrarijev bolid skriva velik potencial, hkrati pa opozarja, da ga čaka še kar nekaj dela pri iskanju optimalnih nastavitev, ki mu bodo omogočile dirkanje na limitu.

[su_quote]Trenutno imam še zmeraj nekaj težav, saj želim, da se v trenutku, ko stopim na zavoro in zapeljem v ovinek, bolid odzove v hipu. Zavedam se, da je naša naloga, da poiščemo rešitev tudi takrat, ko ni vse optimalno, a v kolikor bi rešili to težavo bi bilo vse neprimerno lažje. Zelo pomembno je, da imaš popolno zaupanje v bolid, saj to pomeni, da ne razmišljaš o ničemer, temveč zapelješ na stezo in opraviš svoje delo. [/su_quote]

Sebastian Vettel: Imeli smo srečo, a smo jo izkoristili

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje