Verstappen: Za Mercedesom ne smemo zaostajati več kot tri desetinke

0

Max Verstappen meni, da Red Bull za Mercedesom ne sme zaostajati več, kot tri desetinke sekunde na krog, v kolikor se želi boriti za zmage.

Nizozemski dirkač je v lanski sezoni zmagal na dveh dirkah. Potem, ko je bil Red Bull v drugi polovici preteklega leta izjemno konkurenčen na nedeljskih dirkah, sta Verstappen in Ricciardo pogosto vse možnosti za boj za zmago zapravila že v soboto.

Verstappen se zaveda, da se bo moralo moštvo iz Milton Keynesa letos še bolj približati srebrnim puščicam na kvalifikacijah, v kolikor se bo želelo boriti za najvišja mesta.

“Enostavno moramo priti bližje. V kolikor bi bili zadaj zgolj tri ali štiri desetinke, bi se lahko z njimi vsaj borili na dirkah, kjer so ponavadi razlike manjše. Od začetka sezone 2017 smo z našim bolidom storili velik korak naprej in menim, da bi se morali letos še nekoliko bolj približati.”

Mladi nizozemski zvezdnik je včeraj opravil simulacijo dirke s polno posodo za gorivo in je bil s predstavo RB 14 zadovoljen.

“Po mojih občutkih nam je šlo pravzaprav zelo dobro, a potrebno bo še nekoliko počakati, saj je steza v Melbournu precej drugačna. Kljub temu pa menim, da smo lahko zadovoljni. Pomembno je, da se osredotočimo nase in nadaljujemo z izboljšavami bolida”

Red Bull RB14 – Ekstremno hazardiranje

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje