V naslednjem mesecu bo jasno ali bo Force India preživela

0

Šef ekipe Force India Bob Fernley je razkril, da dela dneve in noči, da bi svoji ekipi zagotovil dodatna sredstva, saj indijska ekipa še zmeraj nima zaključenega proračuna za sezono 2018.

Force India ima s približno 97 milijoni funtov enega najmanjših proračunov med ekipami Formule 1, a je hkrati indijsko moštvo izjemno učinkovito, saj je lani osvojilo odlično 4. mesto v konstruktorskem seštevku svetovnega prvenstva.

Kljub govoricam, da naj bi ekipo prevzel britanski proizvajalec energijskih pijač, na čelu Force Indie vsaj zaenkrat ostaja V.J Malya, ki pa je ob tem, da ga pestijo hude finančne težave, že nekaj časa tarča organov pregona.

O težavnem položaju v katerem se nahaja Force India je za nemški Auto Bild spregovoril Bob Fernley.

[su_quote]V zelo kratkem času moramo zbrati precej veliko količino denarja. Imam načrt, ki bi lahko deloval, več pa bo znanega v prihodnjih tednih, ko bo tudi znana dolgoročna usoda ekipe Force India. [/su_quote]

Vodstvo Force Indie je, da bi zagotovilo kratkoročno finančno likvidnost ekipe Formule 1, zaprosilo Liberty Medio za predčasno izplačilo dela prihodkov, ki so jih moštva zaslužila v prejšnji sezoni, s čimer pa se niso strinjali pri Williamsu.

[su_quote]Za to vselej potrebujemo soglasje vseh ekip in tokrat so pri Williamsu vložili veto.[/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje