Stroll o formi Williamsa: Lahko smo zaskrbljeni

4

Lance Stroll pred začetkom nove sezone meni, da so pri Williamsu lahko zaskrbljeni s formo, ki so jo prikazali na zimskih testiranjih in opozarja, da legendarno britansko moštvo najverjetneje čaka zahteven uvod v sezono 2018.

Potem, ko je Williams lansko sezono med konstruktorji končal na petem mestu, se ob napredku Mclarna, Renaulta in Haasa, zdi ponovitev tovrstnega dosežka skoraj misija nemogoče, kar je pred začetkom prvega dirkaškega vikenda priznal tudi Lance Stroll.

[su_quote]Nedvomno moramo biti zaskrbljeni, saj ni skrivnost, da so nekatera moštva storila velik korak naprej in nas čaka težko delo. Hkrati pa je izredno pomembno, da ostanemo mirni in počakamo na razplet prve dirke, ko bomo videli kako hitri smo v primerjavi s konkurenco. [/su_quote]

Vodja ekipe Claire Williams pa dodaja, da se pri Williamsu ne predajajo in že odpravljajo pomanjkljivosti, ki so jih odkrili na testiranjih. Moštvo iz Grova pa naj bi že pripravljalo obsežen paket posodobitev, ki naj bi jih predstavili na VN Španije v Barceloni.

[su_quote]Če smo povsem iskreni smo od testiranj pričakovali nekoliko več. Kljub vsemu pa gre zgolj za testiranja, kjer poizkušamo razumeti, kje so naše pomanjkljivosti in jih poizkušati odpraviti. Zaenkrat bi bilo preveč ambiciozno trditi, da se bomo borili za stopničke, za Barcelono pa že pripravljamo velik posodobitveni paket s katerim pričakujemo velik korak naprej.[/su_quote]

Formula 1 2018: Občutki pred začetkom sezone

Williams: Somrak manjšega boga.

guest

4 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Marros

Ups, tole ne kaže na dobro. Upam da ne bo sezona v stilu 2011 in 2013. Vem da ne gre pričakovati vrhunske rezultate ampak vsaj uvrstitve v drugi polovici osvajalcev točk. Tako pa…Tale dvojec mi je eden od najzanimivejših v “srednji ligi”, pa ne zaradi top rezultatov ampak zaradi kemije med njima in obnašanja v dvobojih na stezi.

SimonJazbec

Marros, pa ne da pametujem, a po mojem občutku jih v analizi nisem dal preveč visoko, žal jih vidim težko v točkah….je pa seveda subjektivno mnenje, brez kakega navijanja vmes…

Marros

Na žalost je ravno Williams moštvo, ki je v zadnjih 12-13 sezonah (tako na oko) bilo moštvo z največ nihanja med rezultati iz sezone v sezono. Tako da je pri njih vse mogoče. Vseeno pa mi kot tradicionalistu ni ravno všeč kaka slaba sezona kakega “veteranskega” moštva. Bomo videli. Imam pa nekako občutek, da bi letošnja sezona lahko bila sestavljena iz dveh lig ne pa iz treh kot je bil običaj zadnjih let.

SimonJazbec

Hmmm sam bi rekel da se bodo 2/3 ekipe približale prvim 3, ostale pa bodo res zadaj….tako 2 ligi in pol….sam sem lahko še bolj tradicionalist a Williams sledi drugim v razvoju namesto da bi vodil, tako da se mi zdi, da pravzaprav ne vedo zakaj je bolid spodoben ali v naslednji sezoni totalno nespodoben ( kot na primer 2017, ko je bil z novim aero paketom počasnejši kot brez….)