Sky F1 zaradi F1 TV-PRO prisiljen v znižanje cene

2

Televizijska hiša Sky, ki ima v lasti ekskluzivne pravice za prenose Formule 1 na območju Velike Britanije, bo v prihajajoči sezoni zaradi prihoda konkurenčne platforme F1 TV-PRO, prisiljena znižati ceno naročnine na svoj plačljivi F1 kanal.

F1 TV-PRO bo v novi sezoni Formule 1 naročnikom v številnih državah sveta ponujala ogled vseh prostih treningov, kvalifikacij in dirk. Med območji, kjer bo nova F1 televizija na voljo, pa zaradi obstoječih televizijskih pogodb in monopola mreže Sky ne najdemo otoških držav, kar je med britanskimi F1 navdušenci povzročilo veliko nejevolje.

Sky bo tako za več kot polovico znižal ceno naročnine na svoj F1 kanal, ki bo britanskim gledalcem po novem na voljo za 150 funtov letno. Še v lanski sezoni je bilo npr. potrebno za letni dostop odšteti več kot 300 funtov.

Številni britanski gledalci so že izrazili željo po možnosti dostopa do nove platforme F1 TV-PRO, ki bo za nižjo ceno omogočala številne dodatne možnosti. Kljub dejstvu, da ima televizija Sky pravice zakupljene vse do leta 2024, pa so pri Liberty Media že napovedali, da so pripravljeni na iskanje kompromisa.

F1 TELEVIZIJA TUDI V SLOVENIJI!

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Jesse Pinkman

Wow, ne morem si predstavljati, da bi dal 300€ za F1 kanal, ko pa plačujem 450 na leto za total tv z vsemi možnimi kanali v HD in motogp, F1 na srbskem sportklubu v HD.