Ricciardo: Mercedes, Red Bull in Ferrari loči manj kot pol sekunde

0

Šef Mercedesa Toto Wolff je pred kratkim dejal, da pričakuje, da se bosta v boj za naslov svetovnega prvaka vključila tako Ferrari, kot Red Bull. Dirkač rdečih bikov Daniel Ricciardo upa na podoben scenarij in v Melbournu pričakuje tesen boj najboljših treh ekip.

Avstralec je pred svojo domačo dirko spregovoril za uradno stran Formule 1.

[su_quote]Če pogledamo situacijo med nami, Mercedesom in Ferrarijem menim, da nas ne loči več, kot pol sekunde in, da bo v Melbournu precej tesno. Imam občutek, da imajo pri Mercedesu še nekoliko rezerve, medtem ko med nami in Ferrarijem ni večjih razlik. Težko rečem ali bomo mi desetinko pred njimi, ali oni pred nami.[/su_quote]

Pri Red Bullu so odločeni, da prekinejo trend zadnjih let, ko so sezone začeli precej povprečno, nato pa stopnjevali svojo formo. Ricciardo je s pripravljenostjo svojega moštva na prvo dirko zelo zadovoljen.

Ekipa je bila letos nekoliko bolj proaktivna, s pripravami na novo sezono pa smo začeli že nekoliko prej. V Melbourne prihajamo precej bolje pripravljeni, kot v zadnjih letih, kar moramo izkoristiti. V kolikor bi z obema bolidoma končali na odru za zmagovalce bi to bilo močno sporočilo za Mercedes in Ferrari.

Verstappen: Za Mercedesom ne smemo zaostajati več kot tri desetinke

Verstappen: Mclaren in Renault nista konkurenca Red Bullu

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje