Raikkonen zadovoljen s tretjim mestom

0

Kimi Raikkonen je bil v uvodnem delu današnje dirke najresnejši izzivalec Lewisa Hamiltona, nato pa se je Finec zaradi virtualnega varnostnega avtomobila znašel na tretjem mestu po hudim pritiskom Daniela Ricciarda.

Raikkonen je poizkusil napasti Britanca z undercut manevrom, a je Hamilton prvi Ferrarijev napad brez težav odbil. Nato je oba s poznim postankom med varnostnim avtomobilom presenetil Sebastian Vettel, Raikkonen pa se je moral sprijazniti s tretjim mestom.

Kimi je bil kljub temu s formo svojega Ferrarija zelo zadovoljen, nekoliko je obžaloval le pomanjkanje sreče ob postankih v boksih.

[su_quote]Sam sploh nisem vedel kaj se dogaja, saj sem menil, da je Seb za mano. Imeli smo jasno strategijo, toda včasih ti pač zmanjka nekoliko sreče. V vsakem primeru pa smo dosegli dober ekipni uspeh. Nedvomno si osebno želim boljših rezultatov, pozitivno pa je, da smo bili hitri skozi celoten konec tedna. Občutek v bolidu je dober, a potrebno bo počakati še nekaj dirk, saj je to dirkališče zelo posebno. Naslednja dirka bo na klasičnem dirkališču in, če bo občutek ostal enak, bomo zagotovo v igri.[/su_quote]

Komentar dirke: Faktor sreče

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje