Raikkonen: Če želimo gremo lahko še hitreje

0

Kljub temu, da sta oba dirkača Ferrarija predsezonska testiranja v Barceloni končala vrhu številni menijo, da Mercedes tudi ob začetku sezone ostaja najhitrejši bolid. Kimi Raikkonen pa poudarja, da tudi v Maranellu še niso razkrili vseh kart.

Sebastian Vettel je v četrtek z 1:17.182 postavil nov neuradni rekord steze v Barceloni, Raikkonen pa je dan kasneje za časom moštvenega kolega zaostal vsega nekaj tisočink. Oba dirkača Ferrarija sta svoj čas postavila na najmehkejši hyper-soft različici Pirellijevih pnevmatik, ki pa jih pri Mercedesu sploh še niso preizkusili.

Po nekaterih izračunih bi Lewis Hamilton z najmehkejšo zmesjo z lahkoto postavil čas v območju 1:16. Raikkonen pa opozarja, da imajo tudi pri Ferrariju še kar nekaj rezerve.

[su_quote]Prepričan sem, da če želimo lahko gremo še precej hitreje, kar pa na testiranjih ne pomeni prav veliko. Vse bo jasno že čez dva tedna na kvalifikacijah.[/su_quote]

Raikkonen je kljub temu, da je zaradi slabega počutja in neugodnega vremena prevozil bistveno manj kilometrov od moštvenega kolega, zadovoljen s Ferrarijevo formo.

[su_quote]Zagotovo si vselej želiš poizkusiti še več stvari in odpeljati še več krogov. Ne glede na to koliko krogov narediš bodo vedno ostala še določena vprašanja, saj obstaja nešteto možnosti, ki jih lahko preizkusiš. Kljub temu, da zaradi pogojev nismo opravili toliko kilometrov, kot bi si morda želeli, nam je uspelo preizkusiti vse bistvene stvari in smo dobro pripravljeni na prvo dirko. Ali je to dovolj pa bomo izvedeli čez dva tedna.[/su_quote]

Raikkonen: Ferrari je močan

Formula 1 2018: Testiranja v številkah

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje