Pascal Wehrlein: Čudno je v Formuli 1 gledati dirkače, ki si jih premagal

1

Pascal Wehrlein, ki je letos izgubil dirkaški sedež pri Sauberju je priznal, da se mu ne zdi pošteno, da v Formuli 1 dirkata njegova nekdanja moštvena kolega, ki ju je premagal na stezi, medtem ko je sam ostal pred vrati elitnega razreda motošporta.

Wehrleina je pri Sauberju zamenjal član Ferrarijeve dirkaške akademije Charles Leclerc, Nemec pa bo v letošnji sezoni dirkal v prvenstvu DTM. Wehrlein je ob tem za nemški Südkurier povedal:

[su_quote]Seveda bi rad dirkal v Formuli 1 in menim, da bi se glede na moje predstave v zadnjih dveh letih, zame moral najti sedež. Sedaj sta v Formuli 1 dva dirkača, (Marcus Ericsson in Esteban Ocon) ki sem ju v poštenem boju premagal na stezi. Ob tem se počutim malce čudno in vse skupaj se mi ne zdi ravno pošteno, a se hkrati že veselim izziva v seriji DTM. [/su_quote]

Wehrlein sicer še naprej ostaja član Mercedesove dirkaške ekipe in bo v sezoni skupaj z dirkačem F2 Georgeom Russllom za moštvo aktualnih prvakov opravljal delo testnega in razvojnega dirkača.

Charles Leclerc: 5 dejstev o novem super talentu Formule 1

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Marros

Dragi moj Pascal, tvoja težava je prvič da ne Ocona in ne Ericssona nisi premagoval na način kot je bilo pričakovati. Ocon je bil manj izkušen kot ti leta 2016, pa sta vseeno bila skupaj. Ericssona pa si v povprečju premagoval z razliko 0,3 sekunde. Kljub temu da imata skoraj 10 kg razlike. Razlika 5-0 v točkah pa bi bila manjša če varnostni avto ne bi uničil taktiko Ericssona v Španiji, v Azarbejdjanu pa ti je odstopil 10. mesto in ti ščitil hrbet. Večja težava pa je v tem da nisi timski igralec in to so si določeni šefi zapomnili.