Mercedes predstavlja najmočnejši varnostni avto v zgodovini

Nova sezona Formule 1 se prične ta konec tedna v Melbournu, kjer bodo pri Mercedes-Benzu premierno predstavili Mercedes AMG GT R, ki bo po navedbah nemškega proizvajalca postal najmočnejši varnostni avtomobil v zgodovini najhitrejšega športa.

AMG GT R bo s 585 konjskimi močmi lahko dosegel končno hitrost 318 km/h, s čimer bo postal najmočnejši in najhitrejši varnostni avtomobil v zgodovini Formule 1. Elitni model Mercedesove GT serije, ki ga odlikujejo vozne lastnosti dirkaškega modela AMG GT3, bo uradni varnostni avtomobil Fie na vseh 21. dirkah v sezoni 2018.

Nad novim vozilom je navdušen tudi uradni voznik varnostnega avtomobila Bernd Maylander:

[su_quote]Vožnje novega Mercedesovega avtomobila se že zelo veselim. Z vidika vozniške dinamike in voznih lastnosti gre za izjemno vozilo, ki je še stopnjo višje od modela GT S, ki smo ga uporabljali v zadnjih letih. Seveda je najbolje, če varnostni avto sploh ne zapelje na stezo, toda ko ga bomo potrebovali, bomo z AMG GT R v popolnosti pripravljeni na vse naloge. [/su_quote]

Pri Mercedesu doslej v razvoju varnostnega avtomobila še nikoli niso uporabili toliko motošportne tehnologije, kot v primeru AMG GT R. Aktivna aerodinamika s prednjim in zadnjim stabilizatorjem ter dvojnim difuzorjem bo Maylanderju zagotavljala maksimalen oprijem tudi v zelo hitrih ovinkih. AMG GT R bo gnal Mercedesov 4 litrski V8 bi turbo motor s 585 konjskimi močmi, ki bo lahko dosegel končno hitrost 318 km/h. Novi Mercedesov varnostni avtomobil bo za dosego hitrosti od 0-100 km/h potreboval 3,6 sekunde, kar zadostuje strogim standardom Fie z namenom vzdrževanja delovne temperature pnevmatik.

Novi varnostni avtomobil bo vključeval tehnološke rešitve Mercedesovega GT3 programa

Preberite tudi  Button po okvari dirkalnika 17 ur preživel v puščavi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja