Mclaren: Ni razloga za paniko

0

Potem, ko se je Mclaren že na uvodnem testiranju znašel v zaostanku za konkurenco glede na odpeljane kilometre, se tudi drugo testiranje ni začelo po željah ekipe iz Wokinga. Kljub vnovičnim težavam z zanesljivostjo novega bolida MCL33, pri Mclarnu zagotavljajo, da zaenkrat še ni razloga za preplah.

Stoffel Vandoorne je moral že po dveh hitrih krogih, zaradi električnih težav na bateriji, ustaviti svojega Mclarna na startno ciljni ravnini, Belgijec pa je dopoldne preživel v garaži. Popoldanski del se je za Mclaren pričel nekoliko bolje, saj je Vandoorne odpeljal 38 krogov, nato pa ga je ustavila še okvara hidravlike.

Šef Mclarna Eric Boullier, kljub že trem letošnjim okvaram zagotavlja, da ni razloga za paniko in poudarja, da gre zgolj za “porodne krče.”

[su_quote]Pri Mclarnu ni prav nobene drame in ni razloga za preplah. To so pač testiranja, kjer preizkušamo določene zadeve in iščemo meje zmogljivosti. Včasih se izide, včasih pa pač ne. Ti bolidi so izjemno kompleksni in zamenjava posameznega dela v notranjosti bolida zahteva precej več časa, kot v preteklosti. Pred nami so še trije dnevi in poizkušali bomo nadoknaditi zamujeno.  [/su_quote]

Vettel in Ferrari na vrhu, Mclaren tudi popoldne končal ob stezi

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje