Kubica o novih bolidih Formule 1: Kot bi vozil avtobus

12

Robert Kubica, ki se po hudi nesreči počasi vrača v elitni razred motošporta, nad modernimi bolidi Formule 1 ni pretirano navdušen. Poljak poudarja da je nova generacija bolidov enostavno pretežka.

Kubica, ki v letošnji sezoni opravlja vlogo testnega dirkača pri ekipi Williams je potem, ko je v Barceloni preizkusil novega Williamsa FW41, medijem razkril svoje občutke.

[su_quote]Prva stvar, ki sem jo zaznal teža. Trenutno so bolidi vsaj 60 kg pretežki in v ovinkih imaš občutek kot, da bi vozil avtobus. Včasih si lahko napadal celotno dirko, sedaj pa je potrebno varčevati z vsem.[/su_quote]

Poljak meni, da bi zgolj zmanjšanje teže bolidov rešilo večino težav sodobne Formule 1, zlasti z vidika pomanjkanja prehitevanj.

[su_quote]Od zunaj izgleda kakor, da vsak dirkač dirka zase. To je zaradi tega, ker morajo dirkači med sabo držati določeno razdaljo, da ne bi prišlo do pregrevanja. Danes je skoraj nemogoče dirkati saj se moraš osredotočiti na varčevanje z materialom.[/su_quote]

Williams FW41: Evolucija v pravo smer?

guest

12 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Marros

No, torej mu ni žal da ne bo dirkal…

SimonJazbec

Meni se pa zdi sedem milijonov dolarjev nkar draga karta za avtobus.

Hamertime

Samo mislim da to sezono bo vozil ker Sirotkin je vedno počasnejši od njega in skoraj 2 sekundi

Marros

Mislim da ne bo. Kolikor vem je bilo objavljeno z strani Williamsa da gre za dolgoletno sodelovanje z strani njih in Sirotkina (oz. njegovih pokroviteljev) tako da dokler bo denar pritekal…Po drugi strani pa njuno razmerje hitrosti ne bi primerjal. F1 spremljam več kot 30 let in nikoli nisem posvečal preveč pozornosti zimskim testiranjem. Ker v resnici nikoli ne veš kaj se testira, kdo je na kakšni nastavitvi, na kakšnih pnevmatikah, pa tudi moštva velikokrat ne pokažejo vsega kar skrivajo v rokavu.

Hamertime

Ja tudi spremljam 20 let F1 in če ne bo imel rezultat bo menjava ne glede na denar

Hamertime

Kubica bo še to se sezono vozil saj je sirotkin počasen od njega 1 sekundo

Marros

Hamertime, v redu, v redu. Povsod je mogoče zaznati da bo Kubica še to sezono vozil, ker je Sirotkin pač sekundo počasnejši. Bog nas obvaruj mladih voznikov, ki z sabo prinašajo denar. Treba jih je odpisati že pred začetkom. Zato pa seveda imamo Raikkonene (zadnja zmaga 2013), pa Masse (nikoli več ni zmagal od 2008. leta), pa Buttone, pa sedaj ko njiju več ni naj Kubica pride nazaj. Saj je še mlad, pa odličnega videza, pa denar ni problem, pa seveda v top formi je…Predvsem pa je v vseh enakovrednih pogojih na isti taktiki, oz na istih nastavitvah sekundo hitrejši… Preberi več

Hamertime

Mislim da se nisva razumela jaz sem za mlade voznike in se popolnoma strinjam kar si napisal. Za Williams pišem zato ker stroll vemo kak je z njim nikoli ne bo top voznik za sirotkin ne vem še kaj bo a na koncu morata dosegati točke.

SimonJazbec

Hammertime, sam se bojim nekaj drugega, mogoče, a le mogoče Robert ni TOLIKO hitrejši, kajti lani je v bistvu izgubil dva sedeža (Renault in Williams). Tudi sam je priznal v trenutku slabosti, da 100% ni. Je Robert hitrejši od Sirotkina, mogoče bom rekel, a je on bistveno hitrejši od njega….po moje ne.

Sam sem napisal (pogledate lahko za nazaj) da bo na koncu od vseh še najhitrejši Felipe Massa in menim, da se nisem zmotil preveč….

Hamertime

Nisi se zmotili strinjam se z tabo ker jaz tudi mislim da Kubica ne bo več kar je bil 7 let je preveliko časa za formulo. Ne razumem pa to zakaj niso vzeli Pascal Wehrlein bi je dober privozil je točke za SuberFerrari sam to je vse pogojeno z denarjem. Jaz tak ne navijam na znamko dirkalnika samo na voznika prvo je bi Alen Prost Schumacher in zdaj Hamilton. Samo kje so tisti časi ko je Williams ko so usvoji prvenstvo in kar prekinili pogodbe z svetovnimi prvaki.

SimonJazbec

Wehrlein je zanimiva tema, a mogoče so pri Mercedesu izbrali Ocona in niso hoteli plačevati za sedež voznika, kateri ni več v njihovi prednostni listi
Že lani sem se zbal, da bo Pascal postal kot Gary Paffett….

Marros

Mislim da bi morali biti še na nekaj pozorni. Lahko se zgodi da Kubica naslednjih nekaj mesecev sploh ne bo vozil bolida. Mislim na stezi, ne na simulatorju. Kaj to v resnici pomeni se lahko vidi v lanskoletnem primeru Di Reste na Mađarskem. Tudi sam bi se odločil za Wehrleina. Ampak kljub, zame osebno zelo dobrim rezultatom, pri fantu obstaja težava. Pri Manorju ni “nabil” Haryanta in Ocona. Pri Sauberju pa ne Ericssona. Ta naj bi bil celo 10 kg težji od Wehrleina. Druga še hujša težava je pa v njegovem karakterju. Govori se da gre za zelo težavno in… Preberi več