James Allison: Tri ekipe so tesno skupaj, odločale bodo malenkosti

2

Tehnični direktor ekipe Mercedes James Allison meni, da so razlike med najboljšimi tremi moštvi izredno majhne in verjame, da se nam v letošnji sezoni obeta napet boj za zmage med Mercedesom, Ferrarijem in Red Bullom.

V karavani Formule 1 je prisotno bolj ali manj enotno mnenje, da bodo najboljša tri moštva lanske sezone tudi letos zasedla najvišja mesta. S tem se strinja tudi Allison in poudarja, da se pri Mercedesu zavedajo, da bo poleg Ferrarija v boju za vrh tudi moštvo iz Milton Keynesa.

[su_quote]Menim, da imamo tri zelo hitre ekipe, ki se bodo borile za najvišja mesta. Brez dvoma se bomo za naslov borili tako z Red Bullom, kot s Ferrarijem. Zaenkrat je nemogoče z gotovostjo reči kdo je v prednosti, nedvomno pa razlike niso velike. [/su_quote]

Allison je hkrati prepričan, da bodo bolidi pri večini moštev v Melbournu precej drugačni.

[su_quote]Ne vem kakšne načrte imajo ostali s svojimi pogonskimi enotami menim pa, da bo večina ekip na prvo dirko pripeljala številne nove elemente. Težko pa rečem, da kdorkoli skriva še kaj revolucionarnega, saj to ne bi imelo smisla. Tukaj smo, da testiramo in, če želiš relevanten preizkus je potrebno bolid prignati do konca. Moštva lahko svojo hitrost delno skrivajo z večjo količino goriva ali zmanjšano močjo motorja, kar pa je odvisno testa,ki ga želiš opraviti.[/su_quote]

Mercedes AMG W09 EQ Power+: Muscle car

Red Bull RB14 – Ekstremno hazardiranje

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Kristjan68

Tehnični direktor ekipe Mercedes James Allison se je malo pošalil. ne sme preveč hitro vzeti upanja Ferrariju in ostalim zasledovalcem:))z drugimi besedami noče jim vzeti volje za dirkanjem:))

SimonJazbec

Ja, tudi v izjavah za javnost, malce diplomacije in politike ne škodi 😎😎