Hamilton: Težko se je boriti proti dvema Ferrarijema

2

Lewis Hamilton je po dirki za VN Avstralije poudaril, da se je moral sam boriti z dvema dirkačema Ferrarija, pri Mercedesu pa so se znašli v težavah, saj so morali odgovorjati na različni strategiji, ki so jih pri Ferrariju uporabili v primeru obeh svojih dirkačev.

Hamilton je bil v uvodnem delu dirke v neposrednem boju s Kimijem Raikkonenom in pri Mercedesu so takoj odgovorili na Finčev postanek, kar je omogočilo Sebastianu Vettlu, da je sedem krogov kasneje zaradi virtualnega varnostnega avtomobila prevzel vodstvo.

Hamilton je po dirki dejal, da je izredno težavno pokrivati dva dirkača na različnih strategijah.

[su_quote]Zelo težko se je boriti z ekipo, ki napada z obema dirkačema, medtem ko smo mi imeli v igri zgolj en bolid. Bili so v prednosti, saj so lahko v vsakem trenutku izbrali eno ali drugo možnost. Povedano drugače, Ferrari je imel dva asa v rokavu. Ko so na postanek poklicali prvega dirkača smo se morali zaščititi pred undercut-om, to pa je pomenilo, da je bil drugi dirkač posledično v čistem zraku. Zame je bilo vse skupaj še posebej težavno, saj sem dirkal proti Vettlu, ki večino časa sploh ni bil v igri, medtem ko je Kimi celoten vikend dirkal fantastično.[/su_quote]

Kimi po radijski zvezi: “Ne zaj***** me

Sebastian Vettel šokiral Hamiltona in Mercedes in prišel do zmage v Melbournu

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Marros

A to morda pomeni kazalec prsta usmerjen proti Bottasu?