Hamilton začel na vrhu, nove težave za Mclaren

1

Lewis Hamilton je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred VN Avstralije v Melbournu. Aktualni svetovni prvak je bil pol sekunde hitrejši od moštvenega kolega Valtterija Bottasa, tretji pa je bil Max Verstappen (Red Bull). Oba dirkača Ferrarija sta večino treninga dirkala na trši različici pnevmatik, medtem ko sta dirkača Mclarna zaradi težav z izpuhom večino časa preživela v garaži.

Prvi prosti trening nove sezone se je pričel v lepem sončnem vremenu in napetost pred pričetkom nove sezone je bila na vrhuncu. Večina moštev je v Melbourne prišla s številnimi posodobitvami na svojih bolidih z izjemo Mercedesa. Srebrne puščice so namreč na prvo dirko sezone pripeljale bolid identičen tistemu, s katerim so zaključili zimska testiranja v Barceloni.

Pri Mercedesu so na prvo dirko prišli brez posodobitev svojega bolida

Največji posodobitveni paket so pripravili pri Mclarnu

Prvi je na stezo zapeljal Sebastian Vettel s Ferrarijem SF71H, Nemcu pa so na instalacijski krog takoj sledili tudi vsi ostali in se nemudoma vrnili v garaže. Prvi čas nove sezone Formule 1 je z 1:32.057 pripadel Sergeyu Sirotkinu, dirkači pa so počasi začenjali prve serije hitrih krogov.

Najboljša moštva zadnjih let so začela silovito. Mercedes, Ferrari in Red Bull pa so takoj zasedli prvih šest mest. V vodstvu sta se na ultrasoft različici Pirellijevih pnevmatik izmenjevala Hamilton in Verstappen, medtem ko sta oba Ferrarija s soft pnevatikami zaostala dobro sekundo. Nove težave so doletele Mclaren, saj sta oba dirkača zaradi težav z izpuhom obtičala v garaži, torej identičnih težav s pregrevanjem, ki so jih imeli že na testiranjih v Barceloni.

Fernando Alonso in Stoffel Vandoorne sta večji del prvega prostega treninga preživela v garaži:

Hamilton je tudi v drugi seriji hitrih krogov nadaljeval s stopnjevanjem ritma na najmehkejši različici Pirellijevih gum, Bottas pa je za moštvenim kolegom zaostal dobre pol sekunde. Z odličnim ritmom je na soft pnevmatikah nadaljeval tudi Raikkonen, medtem ko je imel Vettel nekoliko več težav z uravnoteženostjo svojega Ferrarija.

Na stezo sta se po eni uri v garaži vendarle vrnila tudi oba dirkača Mclarna. Fernando Alonso je  z zaostankom slabih dveh sekund osvojil osmo mesto, Stoffel Vandoorne pa je postavil 10. čas.

REZULTATI:

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Hamertime

Mogoče pa bodo letos gume odgovarjale Raikkoneni