Evforija v Italiji: To je lahko Ferrarijevo leto

0

Po zmagi Sebastiana Vettla na uvodni dirki letošnje sezone Formule 1 je pri naših zahodnih sosedih zavladala prava mala evforija. Italijanski mediji so si v glavnem enotni, da je lahko prav 2018 tisto leto, ko se bo naslov svetovnega prvaka po desetletju suše ponovno vrnil v Maranello.

Čeprav se na Apeninskem polotoku zavedajo, da Scuderia, vsaj na začetku sezone nima najboljšega bolida, so prepričani, da se lahko Ferrari s SF71H vključi v boj za naslov.

Potem, ko je Sebastian Vettel s pomočjo virtualnega varnostnega avtomobila dobil prvo dirko v Avstraliji so pri La Gazzetta dello Sport zapisali:

“V športu slepa sreča ne obstaja. Sebastian je izkoristil priložnost in jo pretvoril v zlato.”

Strinjali so se tudi pri Corriere dello Sport:

To je lahko Ferrarijevo leto. Čeprav so srebrne puščice na testiranjih zagrozile s svojo močjo, je prva dirka dokazala, da je tudi Mercedes ranljiv. SF71H ni fenomenalen bolid, a obstaja veliko razlogov zaradi katerih lahko upamo na naslov, četudi bomo zanj morali garati.”

Pri La Stampa pa so dodali:

“Ferrari je že prvi šolski dan pustil zelo dober vtis, pa čeprav so pri Mercedesu bolje opravili domačo nalogo med počitnicami. Scuderia ima zelo dober bolid, ki pa ga je potrebno razvijati in izboljšati.”

Tudi izvršni direktor Pirellija Marco Tronchetti Provera se strinja, da se Ferrari lahko bori za naslov a poudarja, da morajo v Maranellu nadaljevati z razvojem bolida:

“Morajo izboljšati bolid in tega se zavedajo, a začetek sezone je pokazal kvaliteto tega moštva. Ekipa je pripravljena, dirkača prav tako, potrebno pa je stopnjevati razvoj bolida skozi celotno sezono.”

Villeneuve: Leto 2018 bi lahko bilo Kimijevo

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje