Carmen Jorda: Formula E je za ženske primernejša od Formule 1

2

Nekdanja testna voznica ekip Lotus in Renault Carmen Jorda meni, da je dirkanje z bolidi Formule E za nežnejši spol mnogo bolj primerna izbira od Formule 1, saj je vožnja dirkalnika električne serije, fizično precej manj zahtevna.

Jorda, ki je ob koncu prejšnjega tedna v Mehiki preizkusila bolid Formule E je po nekaj odpeljanih krogih za ESPN razkrila, da je upravljanje dirkalnika Formule E precej manj zahtevno od tistega v Formuli 1 in posledično boljša izbira za ženske voznice.

[su_quote]Dirkanje s tem dirkalnikom je precej manj zahtevno od vožnje bolida Formule 1 predvsem zaradi bistvene razlike v “downforceu” in uporabe servo volana. Izziv s katerim se ženske soočamo v Formuli 2 in Formuli 1 je predvsem pomanjkanje fizične moči in menim, da v Formuli E ne bi imele tovrstnih težav.[/su_quote]

Jorda, ki je med drugim članica Fia komisije za vključevanje žensk v motošport, je hkrati ena izmed večjih zagovornic ustanovitve ženske Formule 1.

Carmen Jorda je preizkusila dirkalnik Formule E

S špansko voznico pa se ne strinja Claire Williams, ki meni, da bi morale ženske enakovredno vključiti v vse kategorije motošporta.

[su_quote]Po mojem mnenju bi ženske morale dobiti priložnost, da tekmujejo z moškimi. Ne vem zakaj bi jih bilo potrebno izolirati. Vselej smo bili šport, ki je ženskam dovoljeval dirkanje z moškimi kolegi. Z ustanovitvijo ženskega prvenstva bi storili velik korak nazaj.[/su_quote]

Punce in Formula 1

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Marros

Morda ima prav glede primernosti žensk in Formule E. Toda po mojem pa Jorda ni primerna za nobeno dirkalno disciplino.

SimonJazbec

Menim, da so enoglasno mnogi potrdili, da izjava sploh ni primerna ( in sem zelo zadovoljen zelo prijazen).