Boullier: Ferrari je prekršil “džentlemenski” dogovor.  

1

Ferrari je s tem, ko je v svoje vrste zvabil namestnika direktorja dirke in varnostnega delegata Fie Laurenta Mekiesa, v karavani Formule 1 dvignil veliko prahu. Francoski inženir se bo moštvu iz Maranella pridružil septembra, njegova vloga pa zaenkrat ostaja še skrivnost. 

Podoben manever smo videli že lani, ko je iz Fie k ekipi Renault prestopil inženir Marcin Budkowski, kar je v karavani poskrbelo za veliko razburjenja, saj so ostala moštva izrazila skrb, da bi Poljak novemu delodajalcu razkril njihove skrivnosti, ki jih je videl v prejšnji službi. 

Moštva so nato sklenila načelni dogovor, da bi se lahko v tovrstnem primeru, zaradi relevantnosti tehničnih podatkov, prestop zgodil šele po letu dni.

Pri Ferrariju pa so se odločili, da dogovora ne bodo upoštevali, Mekies pa bo počival zgolj predpisanih šest mesecev, kar je zelo razjezilo šefa ekipe Mclaren Erica Boulliera.

“Zelo smo nezadovoljni, da še eden izmed ključnih mož Fie odhaja v konkurenčno ekipo. Še posebej zato, ker smo se v okviru strateške skupine dogovorili, da lahko Fia inženirji v dirkaških ekipah pričnejo z delom šele po 12 mesečnem premoru.  Ferrari je prekršil džentlemenski dogovor, Fia pa ni posredovala.”

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Marros

Bouiller, “džentlemeni” pri Ferrariju? Bilo jih je nekaj. Barrichello, Irvine, Massa…Drugače pa Ferrari in gentleman…ti dve besedi ne gredo ravno skupaj.