Alonso: Ne bi bil zaskrbljen tudi če jutri odpotujemo v Avstralijo

0

Fernando Alonso kljub vnovičnem dnevu, ki ga je zaradi tehničnih težav svojega Mclarna MCL33 preživel v garaži poudarja, da ni zaskrbljen in zagotavlja, da gre pri vsemu skupaj zgolj za manjše težave.

Potem, ko je imel v torek Stoffel Vandoorne težave z baterijo in hidravliko, je Alonsovo testiranje včeraj prekinilo puščanje olja. Španec težavam ne pripisuje večje pomembnosti in se raje osredotoča na pozitivne stvari.

[su_quote]Zagotovo bi morali po našem programu odpeljati več, kot zgolj 54 krogov. S Stoffelom so naju doletele določene težave, ki pa so sestavni del testiranja, kjer preizkušamo različne stvari. Upajmo, da se kaj takšnega ne zgodi v 10. krogu Melbourna. Po eni strani gre za koristen učni proces in zadovoljen sem, da nadaljujejo z razvojem bolida, ki postaja vse močnejši. Včeraj smo že dopoldne zaključili z vsemi pomembnimi deli testiranja, popoldne je bilo namenjeno bolj ali manj le nabiranju kilometrov. [/su_quote]

Alonsu pred prvo dirko ostaja še en testni dan, dvakratni svetovni prvak pa zagotavlja, da jen a odhod v Avstralijo že sedaj popolnoma pripravljen.

[su_quote]Ostal mi je še en dan testiranj in upam, da nam uspe opraviti simulacijo dirke in preveriti še nekaj stvari, ki nam bodo pomagale pri razumevanju bolida. Uspelo nam je odgovoriti na vsa ključna vprašanja in dodatni testni dan ni bistvenega pomena. Pripravljeni smo in ne bi bil zaskrbljen tudi če jutri odpotujemo v Avstralijo.[/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje