Alonso: Haas je replika lanskega Ferrarija

0

Fernando Alonso je po petkovih prostih treningih razkril, da ni presenečen nad dobro formo, ki so jo ob začetku sezone prikazali pri moštvu Haas. Španec je namreč prepričan, da je novi Haas VF-18 replika lanskega Ferrarija SF70H.

Romain Grosjean je drugi prosti trening končal na šestem mestu, Francoz pa je bil pol sekunde hitrejši od Fernanda Alonsa, ki je postavil osmi čas treninga. Španec je na vprašanje ali ga je dobra forma Haasa ob začetku sezone presenetila odgovoril:

[su_quote]Ne, nikakor. Haasov bolid je replika lanskega Ferrarija, ki je lani tu v Melbournu zmagal in povsem razumljivo je, da so hitri. Trenutno se zdi, da je ravno Haas ekipa, ki je takoj za najboljšimi tremi in težko jih bo premagati, predvsem v prvem delu sezone. Poizkušali se jim bomo maksimalno približati in izkoristiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila. [/su_quote]

Carlos Sainz, ki je bil zgolj desetinko sekunde počasnejši od Alonsa se svojim rojakom strinja, da so pri Haasu na prvo dirko zelo dobro pripravljeni.

[su_quote]Bili so hitri že na testiranjih in zdi se,da so ta trenutek pol koraka pred vsemi ekipami drugega kakovostnega razreda. Storili bomo vse kar je v naši moči, da ta zaostanek čimprej nadoknadimo. [/su_quote]

Hamilton ponovno najhitrejši, Red Bull in Ferrari vse bližje

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje