Abiteboul: Še pred začetkom sezone poznamo ime svetovnega prvaka

0

Šef ekipe Renault Cyril Abiteboul meni, da so pri Mercedesu ponovno korak pred konkurenco in je prepričan, da še pred začetkom sezone poznamo ime novega svetovnega prvaka.

Abiteboul je pred prvo dirko v Melbournu o moči srebrnih puščic spregovoril za italijanski časnik La Gazzeta dello Sport:

[su_quote]Trenutna situacija ni zdrava in ne koristi nikomur. Preprosto tako ne more iti več naprej, saj si ne moremo več privoščiti, da še pred prvo dirko vemo kdo bo svetovni prvak. Skupaj z Liberty Medio, pa tudi s Ferrarijem, Mercedesom, Mclarnom in ostalimi moramo tesno sodelovati in poiskati ustrezno rešitev, hkrati pa ne smemo uničiti bistvo Formule 1. Družbena percepcija se je močno spremenila in v svetu hitrih sprememb ne smemo uporabljati desetletje starih receptov. Prišel je trenutek, ko se moramo osredotočiti na šport in ne na tehnologijo. [/su_quote]

Abiteboul je komentiral tudi težave z menjalnikom na bolidu Carlosa Sainza, s katerimi so se na testiranjih v Barceloni soočali v francoskem moštvu.

[su_quote]Sezono smo začeli s precej konzervativnim pristopom, pozornost pa posvečamo predvsem zanesljivosti, ki je za nas zelo pomembna, saj je naš bolid povsem spremenjen. Imamo nov menjalnik in novo vzmetenje, ki ju moramo v popolnosti preizkusiti. Lani smo iz 9. napredovali na 6. mesto v prvenstvu konstruktorjev in s tem moramo nadaljevati. Naš glavni cilj pa je, da poiščemo optimalen kompromis med hitrostjo in zanesljivostjo. [/su_quote]

Wolff: Renault je storil največji korak naprej

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje