Zak Brown: Alonso in Hamilton se bosta udarila še letos

0

Šef moštva Mclaren Zak Brown je prepričan, da se bosta Fernando Alonso in Lewis Hamilton že v letošnji sezoni večkrat pomerila v medsebojnem obračunu na stezi.

Alonso in Hamilton sta bila v sezoni 2007 moštvena tekmeca pri Mclarnu. Po hudih obračunih med svetovnim prvakom in novincem Hamiltonom, je takrat naslov s točko razlike odnesel Kimi Raikkonen s Ferrarijem.

Zak Brown se še zmeraj zelo dobro spominja omenjene sezone:

“Takrat smo imeli situacijo, ko sta se izjemna mlada dirkača pomerila na vse ali nič. Želela sta premagati eden drugega in stvari so ušle nadzoru.”

“Podobno smo že videli v dvobojih Senna-Prost in Mansell-Piquet. V kolikor se dva mlada leva znajdeta v isti kletki, lahko pač pričakujemo ognjemet.”

“Včasih lahko moštvo obvlada zadevo. Ko sta se npr. spopadla Rosberg in Hamilton je bilo zelo napeto, a so pri Mercedesu dobro obvladali situacijo. Po drugi strani pa sta se Senna in Prost izločila med sabo, preden je Prost zapustil ekipo.”

“Leta 2007 so stvari postale neobvladljive, saj je šlo za mlada dirkača, ki sta se želela še dokazati.”

Brown verjame, da se bo letošnjo sezono Alonso, s konkurenčnejšim Mclarnom, na stezi večkrat pomeril s Hamiltonovim Mercedesom:

“Upam, da bomo letos videli dvoboj med obema za najvišja mesta. Komaj čakamo, da se sezona začne in vidimo kakšna bodo razmerja moči.”

Hamilton si želi boja štirih najboljših dirkačev za naslov svetovnega prvaka

Hamilton: Alonso je edini dirkač od katerega sem se nekaj naučil

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje