Williams in Martini po sezoni končujeta sodelovanje

7

Po poročanju Motorsport.com Martini ne bo podaljšal sponzorske pogodbe z ekipo Williams in se po letošnji sezoni poslavlja od Formule 1.

Martini se je s svojo slovito belo-rdeče-modro barvno shemo v Formulo 1 vrnil leta 2014, ko so sklenili petletno sodelovanje z moštvom Williams, ki poteče po koncu sezone 2018.

Pri podjetju Bacardi Group pa so sprejeli odločitev, da se po letošnji sezoni umaknejo iz Formule 1. Vodja ekipe iz Grova Claire Williams je umik blagovne znamke Martini potrdila za Motorsport.com:

[su_quote]”S skupino Bacardi smo se pogovarjali o nadaljevanju sodelovanja in čeprav bi si tega oboji želeli, so nam pri Bacardiju sporočili, da se bodo po izteku pogodbe umaknili iz Formule 1. Podpirajo veliko globalnih znamk in očitno so se njihove strateške usmeritve v tem času spremenile.[/su_quote]

Medtem se že pojavljajo namigovanja, da bi lahko Martini na mestu glavnega pokrovitelja ekipe Williams, nasledila banka SMP, ki je finančno podprla prihod Sergeya Sirotkina.

Williams FW41: Evolucija v pravo smer?

Williams: Somrak manjšega boga.

guest

7 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Marros

Ja, nič alkohola pri tako mladih voznikih. Glede druge sponzorske opcije… Zanimivo bo letos videti reakcije tako Strolla kot Sirotkina. Na eni strani nekdo ki mu oče lahko omogoči skoraj vse ( pa ne rečem da je Lance recimo Yuji Ide ), na drugi strani pa imam občutek da bi Sirotkin lahko bil “dark horse” dirkač prihodnosti. Posledično bi se lahko Strolla počutila ogroženo in bi lahko prihajalo do trenja dveh voznikov znotraj moštva. Oba mlada, oba finančno podprta, oba željna dokazovanja. Lotus, sezona 1985? Ne mislim rezultatsko.

SimonJazbec

Lotus 1985 sta bila Elio pa Ayrton….pa ne, ne bi primerjal…..je po mojem mnenju žaljivo Strola in Sirotknina z njima primerjati….pa,ne Ayrton in ne Elio nista bila pay driverja….

Marros

Elio de Angelis in Lance Stroll imata veliko več skupnega kot to tale hip izgleda. Tudi Elio je bil izredno bogati sin bogatega očeta. Mesto v Shadowu je bilo leta 1979 kupljeno z družinskim denarjem. Na začetku so več pričakovali od Jana Lammersa kot od De Angelisa. Tako kot Strolla danes, so tudi Elia na začetku jemali kot razvajeno primma donno. Čez čas se je pokazalo da je človek zares zelo dober (ko je to želel biti). Ni pa bil razvijalec dirkalnikov (sovražil je testiranja). Če vzamemo da je na svojem debiu leta 1979 imel 20 let to lahko danes… Preberi več

SimonJazbec

Joj kot prvič ljubitelju Teama Lotus in obcudovalcu Elia (o katerem sem napisal tudi majhen članek v poklon) me motijo netočnosti navedene tu zgoraj a ne mislim polemizirati. Le Elio je bil iz bogate družine, tako bogate, da bi z lahkoto kupil dve ekipi ne le sedeža, a za dirkanje ni porabil cent družinskega denarja, sam je sedež v Shadowu podprl s sponzorji, katere je sam prepričal. Koliko točk in kolikokrat hitrejši je bil od Lammersa govorijo statistike. Koliko je bil pay driver pa pove tožba ekipe Shadow ker je z njimi imel podpisano dvoletno pogodbo. Njega je izbral sem… Preberi več

Marros

Sam nisem bil goreči oboževalec Lotus-a sem pa bil, recimo temu, zelo naklonjen De Angelisu. Tako da si upam trditi da o njem nekaj vseeno vem. Pred sezono 1979 se je več pričakovalo od Lammersa. Da je Elio bil potem to leto boljši-drži. Sam je dejal da je po sezoni 1980 denar, ki mu ga je posodil oče vrnil očetu nazaj. Da je pojedel točkovno Andrettia leta 1980 pokaže statistika. Da je pojedel točkovno Mansella v skupnih sezonah drži. Da je imel telesni stik v Las Vegasu z Chapmanom je povedal sam. Do te mere da je hotel zapustiti moštvo… Preberi več

Jesse Pinkman

Res škoda. Če pa se kdaj odločijo vrniti, bi bilo lepo k Alfi, da zapolni beli del in, da prinese še dodatno nostalgijo.

Marros

Točno tako. Meni se sedaj kolca za Lancio Lc2 iz grupe C. Pa po Nanniniu, Patreseu itd.