Uradni streaming Formule 1 naj bi stal 7€ na mesec

0

V novi sezoni bo Formula 1 končno dobila uradno streaming platformo, ki bo navijačem ponudila ogled prenosov preko spleta. Na dan prihaja vse več podrobnosti nove platforme s katero Formula 1 odpira novo obdobje na področju prenosov dirk za Veliko Nagrado.

Potem, ko bi se lahko v nekaterih državah, kjer imajo velike TV mreže zakupljene izključne pravice za prenose Formule 1, lansiranje nove platforme nekoliko zamaknilo, naj bi bilo v večini držav vse pripravljeno za začetek spletnega predvajanja Formule 1, že ob samem začetku sezone v Avstraliji.

Zagon uradnega “streaminga” ob začetku sezone je za nemški AMuS potrdil tudi komercialni direktor Formule 1 Sean Bratches:

“Nova digitalna platforma Formule 1 je pripravljena in z njo Formula 1 vstopa v novo obdobje.”

“Že dejstvo, da je do sedaj nismo imeli nas je stalo veliko denarja, saj ponujamo številne ekskluzivne vsebine, ki pa jih navijači ne morejo prenesti.”

“Platforma bo navijačem ponudila podatke neposredno iz bolidov. Nekatere vsebine bodo na voljo zastonj, določene stvari, ki bodo namenjene največjim navdušencem pa bodo tudi plačljive.”

Po prvih podatkih naj bi uradna “streaming” platforma omogočala ogled vseh prostih treningov, kvalifikacij in dirk, gledalec pa si bo lahko sam izbral bolid, ki ga želi spremljati. Mesečna naročnina naj bi znašala cca 7€ mesečno, čakamo pa še na razkritje držav v katerih bo mogoče dostopati do nove platforme.

Podrobnosti F1 “streaming” platforme prihajajo na dan

Prošnja slovenskim televizijam: Prosim, ne zakupite pravic za prenose Formule 1!

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje