Sneg odnesel tretji dan testiranj v Barceloni

0

Potem, ko so se moštva včeraj pritoževala nad hladnim vremenom in slabimi razmerami, je bilo danes še neprimerno huje. Dirkališče Montmelo v Barceloni je že zjutraj pobelil sneg, dirkači pa so dan preživeli v garažah.

Že ob jutranjem pogledu na stezo v Barceloni je postalo jasno, da dirkaške akcije danes ne bomo videli. Kmalu so se pojavile pobude, da bi celoten testni dan odpovedali in ga prestavili na petek, a moštva o predlogu niso dosegla dogovora, saj so pri Williamsu za petek rezervirali celotno dirkališče, kjer bodo izvedli t.i. snemalni dan.

Kljub nemogočim razmeram se moštvom ni uspelo dogovoriti o prestavitvi testnega dne na petek, ko naj bi bilo vreme precej boljše.

Popoldne je sneženje sicer ponehalo, a je hkrati pričelo močno deževati. Peščica dirkačev je sicer zapeljala na stezo a je šlo zgolj za instalacijske kroge na gumah za močan dež. Na koncu je bil Fernando Alonso edini dirkač, ki je postavil čas.

Postavlja pa se vprašanje zakaj deževnega popoldneva niso izkoristili za testiranje v lanski sezoni izredno problematičnih dežnih pnevmatik, glede na to, da so pri Pirelliju lani izvedli izjemno drago testiranje na progi, ki so jo predhodno polivali, a kdo bi vedel.

Zadnji dan prvega predsezonskega testiranja v Barceloni bo jutri s pričetkom ob 9:00

Rezultati:

1 Alonso McLaren 2m18.545s
Ricciardo Red Bull No time
Hartley Toro Rosso No time
Ericsson Sauber No time
Kubica Williams No time
Mercedes No time
Ferrari No time
Force India No time
Renault No time
Haas No time

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje