Sauber: S Ferrarijevo podporo lahko posnemamo Force Indio.

0

Šef ekipe Sauber Frederic Vasseur meni, da lahko njegovo moštvo doseže to, kar je uspelo ekipi Force Indie, ki v zadnjih letih konstantno napreduje in je s pomočjo Mercedesa postala najboljša ekipa “izmed ostalih” (takoj za najboljšimi tremi – Mercedes, Ferrari, Red Bull). Vasseur je ob tem dejal, da bi lahko Sauber ta nivo dosegel nekje v roku petih sezon.

Sauber je v zadnjih letih pravo nasprotje indijske ekipe, saj v zadnjih letih konstantno nazadujejo, toda z vse večjo podporo s strani ekipe Ferrari in hkrati tudi Alfe Romeo, kot glavnega sponzorja, naj bi se ekipi Sauber vendarle obetali boljši časi. Sauber bo tako postal nekakšna “juniorska” ekipa Ferrarija za katero bo letos nastopal eden največjih dirkaških talentov Charles Leclerc.

“Force India in njihovo sodelovanje z Mercedesom je dober model za nas, ki sodelujemo s Ferrarijem. Sodelovanje tako z dirkači – Esteban Ocon, kot jasno pri samem dirkalniku” dodaja Vasseur.

Ob tem pa poudarja, da je tudi indijska ekipa potrebovala kar nekaj časa, da so postali “best of the rest”. Spomnimo se samo samih začetkov, ko je leta 2007 indijski poslovnež Vijay Mallya kupil ekipo Spyker in jo preimenoval v Force India. Ekipa bo tako letos v Formuli 1 nastopala že desetič zapored in jasno, da bodo apetiti po uspešni lanski sezoni letos še večji.

Za Sauber naj bi bil letos prvi cilj zmanjšati razliko do konkurence, saj so bili lansko sezono kar precej za vsemi ostalimi, nato pa se enakovredno boriti za točke z ostalimi ekipami. Kot zaključuje Vasseur: “Nekateri enostavno mislijo, da v Formuli 1 denar že pomeni uspeh, vendar potrebno je imeti dobro načrtovan projekt in ga čim bolje izvesti. Samo z veliko količino denarja, brez ustreznega načrta ne moreš tekmovati z ostalimi. Mislim, da bi se letos lahko borili za mesta od 8 do 10”

Sauber se tako želi čim prej prebiti med redne osvajalce točke. Ali jim bo to letos dejansko uspelo in kako uspešni bodo na dolgi rok, pa bomo jasno videli. Denar zagotovo ne bo problem, kje in kakšne težave bodo nastale, pa bo razkrila nova sezona.

Tomaž Strgaršek

Charles Leclerc: 5 dejstev o novem super talentu Formule 1

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje