Ricciardo: Verstappen je prvi moštveni tekmec, ki me lahko izzove

1

Daniel Ricciardo je razkril, da je Max Verstappen najmočnejši moštveni kolega, ki ga je imel v svoji dirkaški karieri. Ricciardo tako mladega nizozemskega dirkača uvršča tudi pred štirikratnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla, s katerim sta bila moštvena kolega pri Red Bullu v sezoni 2014.

Avstralec je za Motorsport.com povedal:

“Tudi v preteklosti sem imel zahtevne moštvene tekmece, a menim, da je Verstappen prvi, ki me lahko resnično izzove na stezi.”

Ricciardo, ki je v preteklosti dirkal ob boku Sebastiana Vettla, Daniila Kvyata, Jeana Erica Vergna, Naraina Karthikeyana in Vitantonia Liuzzija poudarja, da ob Verstappnu prostora za napake ni:

“V preteklosti, ko sem npr. odpeljal sekcijo hitrih ovinkov in nemudoma pohodil plin do do konca, nihče ni mogel odpeljati na takšen način. Max pa enostavno zapelje na stezo in poizkusi. Ima sposobnost, da se izjemno hitro prilagodi, česar nekateri dirkači nimajo.”

Avstralski dirkač je tudi priznal, da je Verstappen v sezoni 2017 močno izboljšal svojo kvalifikacijsko formo. Ricciardo je moral kar na 13. od 20. kvalifikacijah priznati premoč mlajšemu tekmecu.

“Včasih sem v kvalifikacijah storil manjšo napako, pa kljub temu končal pred moštvenim kolegom. Če sedaj ne naredim popolnega kroga, je Verstappen spredaj. Enako velja tudi zanj, saj če stori napako sem spredaj.

“Zato menim, da je najmočnejši moštveni kolega, ki sem ga imel. Oba sva dvignila nivo svoje forme in nihče od naju si ne sme privoščiti napake.”

“Oba sva imela nekatere dobre dni, a so njegovi po vsej verjetnosti izgledali nekoliko bolje, saj so bili to hkrati moji slabi dnevi.”

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
MihaG

Ne samo izzove…tudi premaga😂