Renault: Naša šasija še ni na nivoju Red Bulla in Mclarna

0

Šef moštva Renault Cyril Abiteboul opozarja, da bo Renault v prihajajoči sezone Formule 1 težko konkuriral Red Bullu in Mclarnu, torej ekipama, ki bosta poleg tovarniškega moštva Renault uporabljali pogonske sklope francoskega proizvajalca.

Abiteboul pa je kljub temu optimističen in poudarja, da je cilj Renaulta v sezoni 2018 predvsem zmanjšanje zaostanka za najboljšimi moštvi:

“Zavedamo se, da imamo na področju šasije precejšen deficit v primerjavi z Red Bullom, tako v smislu aerodinamične učinkovitosti, kot mehanične platforme.”

“Red Bull je za nas fantastična primerjava, saj imajo nedvomno eno izmed najboljših, če ne kar najboljšo šasijo v Formuli 1. Kmalu bomo videli kaj so pripravili za letošnjo sezono.”

“Mclaren ostaja večja neznanka, saj so uporabljali drugačno šasijo in drugačen motor, posledično pa jih težko primerjamo z našo ekipo. Nedvomno pa bo tudi Mclaren močan in dobro merilo za Renault.”

“Če pogledamo skupno število kapacitet menim, da bomo letos lahko konkurenčni Mclarnu. Potrebno pa je poudariti, da gre za organizacijo, ki je zelo dobro strukturirana, organizirana in ima zelo veliko sredstev.”

“Renault se še zmeraj nahaja v procesu učenja in oblikovanja svoje lastne ekipe. Predvidevam, da bomo povsem konkurenčni tako Red Bullu, kot Mclarnu šele v sezoni 2019, rad bi pa videl, da je naš zaostanek že v letošnji sezoni minimalen.”

Renault bo R.S.18 razkril 20. februarja

Renault: Naš cilj je premagati vse

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje