Red Bull RB14 že v zaščitni ogradi

0

Pri Red Bullu so potrdili, da je Daniel Ricciardo ob preizkusu bolida na namočenem dirkališču v Silverstonu izgubil oblast nad svojim RB14 in trčil v zaščitno ogrado.

Avstralec je v zahtevnih vremenskih razmerah zletel s steze in z novim Red Bullom RB14 trčil v zaščitno ogrado. Ricciardo jo je odnesel brez posledic, zaradi relativno nizke hitrosti pa ni bil pretirano poškodovan niti nov bolid. Kljub temu pa je RB 14 filmski dan končal s poškodbami nosu, prednjega stabilizatorja, vzmetenja in dna bolida.

Z izjemo nesreče, ki je predčasno končala Ricciardov dan na Silverstonu, pa je bil avstralski dirkač zadovoljen tako s prvimi občutki v bolidu, kot tudi s sistemom Halo.

[su_quote]Vselej je težko oceniti bolid po vsega nekaj odpeljanih krogih, a prvi občutki so dobri. Zadek bolida je bil že na samem začetku zelo uravnotežen tudi v teh zahtevnih pogojih, kar je zelo dober znak. [/su_quote]

[su_quote]Tudi kar se tiče sistema Halo je bilo vse v redu, saj ga skoraj nisem opazil. Nekaj težav sem imel le pri vstopu in izstopu iz bolida. Vse skupaj je namreč nekoliko bolj nerodno, a nič takšnega na kar se ne bi mogli hitro navaditi.[/su_quote]

 

Red Bull RB14 – Ekstremno hazardiranje

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje