Po uspešnih testih apetiti v Maranellu naraščajo

0

Po prvih podatkih, ki prihajajo iz Maranella so lahko pri Ferrariju pred začetkom nove sezone zelo optimistični. Potem, ko naj bi nov Ferrarijev motor na testni mizi že dosegel vse zastavljene cilje na področju zanesljivosti, naj bi bili v Maranellu zelo zadovoljni z napredkom pri svojem konceptu nove glave motorja.

Vzdržljivost pogonskih sklopov bo v prihajajoči sezoni zagotovo eden izmed najpomembnejših ciljev ekip Formule 1, saj bodo imeli dirkači v celotno sezoni na voljo zgolj 3 pogonske enote, vsaka izmed njih pa bo posledično morala zdržati cca sedem dirk.

Po poročanju Motorsport.com naj bi Ferrarijev motor na testni mizi že dosegel vse pričakovane cilj na področju vzdržljivosti, Scuderia pa naj bi hkrati tudi odpravila vse težave s katerimi se je Ferrari soočal v drugi polovici lanske sezone.

Pri Ferrariju pa naj bi hkrati pod vodstvom Corrada Lottija pospešeno delali na povsem novi glavi motorja, ki naj bi jo predstavili v nadaljevanju letošnje sezone. Gre za koncept močno izboljšane pred-vžigalne faze v skupnem ciklu motorja, ki naj bi Ferrariju končno omogočil priključek v kvalifikacijah, v katerih je Mercedes dominiral v zadnjih treh sezonah.

Ferrari pa je že zgodaj poleti opustil koncept 3D natisnjenega jeklenega bata, ki ga je vodil nekdanji vodja oddelka za razvoj pogonskih sklopov Lorenzo Sassi, ker koncept ni prinesel pričakovanih rezultatov.

Tudi Ferrari sledi Mercedesu v klub 1000 konjskih moči

Marchionne: Naš bolid bo zelo slab ali pa prava zver

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje